Blog post

Expo Real 2017

6. 10. 2017Petr Karpeles

Mnichovský areál Nového výstaviště začátkem října hostil již 20. ročník prestižního evropského veletrhu komerčních nemovitostí a investičních příležitostí – Expo Real. Na Expo Realu se setkalo 35 zemí a zástupců z více než 2 000 společností. Zastoupena byla i TPA Czech Republic ve společném stánku s Baker Tilly Germany, ve kterém se návštěvníci setkali jak s experty z Rakouska a Německa, tak i s Petrem Karpelesem a Janem Lamačem z TPA Czech Republic.

Pro naši společnost je veletrh Expo Real velmi přínosný. Máme tu jedinečnou možnost osobního setkání s mnoha našimi zahraničními klienty a příležitost k networkingu, protože jsou zde soustředěni klíčový hráči oboru. Velmi oceňujeme také možnost „přeshraničního setkání“, kdy do schůzky s klientem mohou být zapojeni i poradci z ostatních zemí TPA nebo ze zemí našeho řetězce Baker Tilly,“ vyhodnotil účast na Expo Realu Petr Karpeles.

Letošní ročník přinesl následující trendy a predikce realitních expertů: evropský realitní trh bude nadále prosperovat i přes Brexit a současnou politickou i ekonomickou nejistotu. Stále větší roli na něm budou hrát digitalizace a inovace. Boom trhu s bydlením bude pokračovat díky nízkým úrokům hypoték a velkému objemu investičního kapitálu; k němu se jako perspektivní segmenty přidají projekty zdravotní a sociální péče a logistické nemovitosti. Německo a země CEE jsou mezi investory stále v kurzu; Česká republika si v investicích do komerčních nemovitostí drží pozici premianta regionu. Česká města a kraje se ve společné expozici vedle svých investičních vizí a projektů soustředila na prezentaci svého inovačního potenciálu, který zvyšuje jejich konkurenceschopnost.

Video z veletrhu můžete shlédnout zde.

 

Sdílet článek
Předchozí příspěvek Následující příspěvek